forum poświęcone alergiom u dzieci i możliwościom ich likwidowania poprzez zdrową dietę
witam!
mam pytanie w sprawie warzyw kolorowych parpyk, cukini i baklazana, w ksiazce w ogole nie ma wzmianki na temat tych warzyw, mi sie zdarzalo ze dodawalam kawalaczek jednego z nich do mielonych zup dla dzieci, czy sa to za ciezkie warzywa dla dzieci pozniej 6 lat czy zalezy jak sei zrobi, papryke i czasami baklazana pieke w piekarniku az sa bardzo miekkie i mzona sciagnac bez problemu skore, przewazenie robie danie bez baklazana papryka, cukiania, cebula zabek czosnku, groch, pomidor, iprzyprawy, tymianek majeranek, kminek imbir, pieprz, sol, bazylia, pieczarki tez daje
czy to jest odpoweidnie danie dla dzieci? jak nie to w jakim wieku mozna zaczac je podawac?
pozdrawiam
Aska
Offline
Administrator
Aska tylko papryka jest cięższa , wiec dla dzieci od 3-4 roku. Przepis oki.
Offline