Magda77 - 2012-08-31 12:02:03

Jest to nasza pierwsza próba, dlatego prosimy ekspertów o weryfikację a w razie konieczności o usunięcie przepisu.

sł - ok. 25dag cielęciny kroimy w kostkę
o - posypujemy pieprzem cayenne i 1/2 łyżeczką imbiru
sn - posypujemy solą
k - oprószamy bazylią i skrapiamy odrobiną soku z cytryny
g - dodajemy dwie łyżeczki majeranku i szczyptę kurkumy
sł - nacieramy odrobiną oliwy i dwoma łyżeczkami miodu rzepakowego
o - nacieramy obwicie curry i odstawiamy na 1/2 godziny

następnie pieczemy w naczyniu żaroodpornym od czasu do czasu mieszając.

Cielęcinkę podajemy jako ostatni (ostry) składnik do leczo wg pp. Dodaje bardzo egzotycznego smaku... ale czy spełnia zasady pp? Prosimy o opinię ekspertów.

Allotjament Liechtenstein