hebuka - 2012-02-22 10:15:49

CIASTO DYNIOWO - KOKOSOWE, BEZ GLUTENU, MLEKA, JAJEK
Z –szklanka wiórków kokosowych, 1/2 szklanki cukru brązowego, łyżeczka cynamonu
M -szczypta imbiru lub kardamonu
W -łyżeczka sody
D -szczypta bazylii
O -szklanka mąki gryczanej
Z -szklanka startej dyni, 6 łyżek oleju
M -3/4 szklanki mleka ryżowego
W -troszkę zimnej wody
O -łyżka octu balsamicznego
Wylać do przygotowanej tortownicy 18 cm. Piec około 40 minut w 180°C do suchego patyczka (ja piekę troszkę dłużej, ok. 50 min.)

Mleko ryżowe do tego przepisu wykonuję samodzielnie, mogłoby to wyglądać tak:
O-4 szklanki wrzącej wody
Z-łyżeczka wanilii, łyżka miodu
M-szklanka ugotowanego gorącego ryżu brązowego
W-pół łyżeczki soli
zmiksować, odstawić na co najmniej pół godziny, przecedzić (wychodzi ok. litr)
Smacznego!

Ps. Przepraszam, że nie dodałam od razu - przepis oryginalny http://www.pinkcake.blox.pl/

HotĂŠis Pangim La Luna Apartment